Betegtörténetek

Ő engem gyógyított és nem a betegségemet kezelte - Történetek (2014)

Tavaly márciusban villámcsapásként ért a hír, hogy az előző napi koponya CT eredménye agydaganatot mutat. Előző év decemberétől pokoli erős fejfájásos rohamok gyötörtek 2 naponta, és mikor egy hét alatt 3-szor ismétlődött, megijedtem. Tudtam, baj lehet mert nem akart múlni, és semmilyen erős gyógyszer nem hatott, a homlokomnál a fájdalom olyan volt, mintha ki akarna szakadni onnan valami, nem tudtam beszélni olyankor, és nem tudtam lábra állni, étvágyam nem volt. Elmentem háziorvoshoz, aki nagyon segítőkészen küldött különböző vizsgálatokra, és neurológushoz is.

aug 24, 2015

Emberközpontú gondolkodása teszi Őt igazán naggyá - Történetek (2014)

Csak a hála könnyeivel küszködve lehet Dóczi Professzorról történetet írni. A mi történetünk 1992-ben kezdődött, amikor is az 55 éves anyámnál agydaganatot diagnosztizáltak Ajkán. Szerencsére a kisvárosi neurológusunk, Dr. Vigh Éva jó kapcsolatban volt a professzorral, és hozzá irányított bennünket segítségért, mondván készüljünk fel minden eshetőségre. Ha műthető a daganat a legjobb kezekbe adja anyánkat, mert Pécsett mindent meg fognak tenni a gyógyulásáért, ha nem műthető, fel kell készülnünk a legrosszabbakra.

aug 24, 2015

Nemcsak a dolgát teszi: többet annál - Történetek (2013)

A 2013-as Astellas-közönségdíjra javaslom Dr. Dóczi Tamás professzort, a pécsi Idegsebészeti Klinika vezetőjét.

23 éves vagyok, Pécsett élek. Mint általában minden fiatal, tettem a dolgom: tanultam, diplomáztam, újra tanulni akartam. 2013 augusztusában azonban gyökeres fordulatot vett az életem: 2013. augusztus 2-án hajnalban agyinfarktust és agyvérzést kaptam. A tünetek észlelése után szüleim azonnal a pécsi Neurológiai Klinikára vittek, ahol a diagnózis felállítása után az idegsebészetre kerültem.

aug 24, 2015

Visszaadták a hitemet, hogy az élet szép és élni jó - Történetek (2013)

Hol volt hol nem volt, volt egyszer egy fiatal nő: én. Akár így is kezdhetném a történetemet, hiszen egy álom válik valóra benne: két nagyszerű ember: Mezősi Emese endokrinológus doktornő és Dr. Dóczi Tamás idegsebész professzor odaadó és szakértő munkájának eredményeként végre nyerésre állunk a Cushing-kór ellen vívott közös harcunkban (Cushing-kór: esetemben agyalapi mirigyen található ACTH hormont termelő daganat).

aug 24, 2015